Πρόβατα LACAUNE, ASSAF, Friesian

1. LACAUNE

Πρόβατα λακόν Πρόβατα λακόν


Προέλευση - περιοχή - κτηνοτροφία - παραγωγικότητα

Η ράτσα του ΛΑΓΚΟΥΝ πήρε το όνομα της από το Δήμο που βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Λαγκουν και Τραμ.

Οι πρώτες μελέτες για τον έλεγχο του γάλατος άρχισαν στις αρχές του προηγούμενο αιώνα . Το 1957 έως 1959 οργανώθηκε ένα πλήρες πρόγραμμα του έλεγχου για το γάλα. Το 1960 ιδρύθηκε το πρώτο κέντρο για αρσενικά (κριάρια) .Την ίδια χρονιά ιδρύθηκε, επίσης και μια τράπεζα σπέρματος, για την τεχνητή γονιμοποίηση. Από το 1962 γίνεται το άρμεγμα με αρμεκτηριο.

Η Ράτσα Λαγκουν (γαλακτοπαραγωγής) πληθυσμιακά αριθμείτε σε 750.000 θηλυκά ζώα που αρμέγονται. Ο συνδυασμός της υψηλής γαλακτοπαραγωγικοτητας με την προσαρμοστικότητα που έχει τα διάφορα μέρη ανά τον κόσμο την έχει κάνει σαν Ράτσα την πρώτη σε εξαγωγή από την Γαλλία.

Το πρόβατο είναι ένα λίκνο française.Le Lacaune αυτού του αγώνα για τα τμήματα του Aveyron και Tarn.Cette περιοχή είναι η αιτία του διάσημου roquefort.On τυρί Lacaune βρίσκονται παντού, ακόμα και στο Κεμπέκ, όπου οι παραγωγοί έχουν αρχίσει να traire.Son η παραγωγή γάλακτος είναι κατώτερη από την Φρίζιαν supérieures.Elle των συστατικών του, αλλά είναι επίσης πιο ισχυρή από ό, τι το Friesian.Au Κεμπέκ, αρχίσαμε να τηρήσουν αυτά τα δύο races.Leurs ιδιότητες είναι συμπληρωματικές και πιστεύουμε ότι τα θέματα F1 potentiel.Sa καλή παραγωγή κατά μέσο όρο είναι 263 λίτρα σε 167 ημέρες της γαλουχίας.

Πρόβατα λακόνΠρόβατα λακόν


Η φυλή Awassi είναι νομάδες της Μέσης Ανατολής. Μετά από αιώνες της επιλεκτικής εκτροφής και του φυσικού, έγινε πιο παραγωγικό γαλακτοπαραγωγής της φυλής σε αυτό το μέρος του πλανήτη με μέσο όρο 350 λίτρα γάλακτος σε 210 ημέρες lactation.C »είναι ένα ανθεκτικό πρόβατα που προσαρμόζεται στις δύσκολες συνθήκες του περιβάλλοντός τους.


 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.

Αυτή την στιγμή στα εργαστήρια υπάρχουν 102 αρσενικά (κριάρια) που χρησιμοποιούνται ως δοτές σπέρματος , για τεχνητή γονιμοποίηση.

 • καταγωγή Γαλλια
 • βάρος αρσενικού 90 κιλα
 • βάρος θηλυκών 65 κιλα
 • μέση γαλακτοπαραγωγή 400 λιτρα
 • περίοδος γαλακτοπαραγωγής 240 μερεσ
 • ύψος ακρωμίου θηλυκών 72 cm
 • ύψος ακρωμίου αρσενικών 80 cm
 • προσαρμογή στις συνθήκες της Ελλάδας πολύ καλη
 • γονιμοποίηση πολυ καλη


Η εισαγωγη σπερματος είναι εξαιρετικα ασυμφορη για την Ελλαδα διοτι στοιχιζει πολύ (μεταξη ( 25 € - 35 € στην Γαλλια ). Οι πιθανοτητες να συλλαβει το θηλυκο πλησιαζουν τα 60 %.


2. Friesian

Πρόβατα Friesian

Αγώνας που μεταγλωττίστηκε «τα πρόβατα Holstein κόσμο αναπτύχθηκε στη Γερμανία και Hollande.C είναι το πιο πρόβατα γαλακτοπαραγωγής στον κόσμο με τη γαλουχία των 220 ημερών και μπορεί να παράγει 600 λίτρα lait.C είναι υπάκουο και πολύ παραγωγικός, με μέσο όρο 2,5 αρνιά ανά agnelage.C είναι η γαλακτοπαραγωγικής φυλής που βρέθηκαν εδώ στη Βόρεια Αμερική, με τη βρετανική πρόβειο γάλα και Lacaune που μπαίνει μας αγέλες πριν από μερικά χρόνια.


3.Assaf

Πρόβατα Assaf

Ιστορία της φυλής

Η φυλή ASSAF δημιουργήθηκε στην Ισπανία από τη διασταύρωση προβατίνων Castellana ή Churra (φυλές Ισπανίας) με αρσενικά ASSAF (φυλή Ισραήλ), στη συνέχεια το F1 αποτέλεσμα της διασταύρωσης αυτής το διασταυρώσανε με αρσενικό της φυλής MilschschaF και έτσι δημιούργησαν το ASSAF.E. Σταθεροποιημένη πλέον φυλή, με αναγνωρισμένη ομοσπονδία, με γενεαλογικά βιβλία και διατήρηση αρσενικών γεννητόρων υψηλότατης γεννετικής αξίας στο κέντρο γεννετικής βελτίωσης Βορείου Ισπανίας στην Castilla y Leon.
Είναι ζώα που δεν νοσούν εύκολα, προσαρμόζονται σε περιοχές με υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες και έχουν να επιδείξουν μεγάλη γαλακτοπαραγωγική ικανότητα. Εκτρέφονται κατά το εντατικό σύστημα για μέγιστα αποτελέσματα γαλακτοπαραγωγής.
 
Μορφολογικά Χαρακτηριστικά

Το πρόβατο ASSAF.E είναι μεγαλόσωμο, με κεφάλι σχετικά ευρυμέτωπο, με επιρρίνιο ελαφρά κυρτό στα αρσενικά και σχεδόν ευθύ στις προβατίνες, αυτιά πλατιά, μακριά και προς τα κάτω με την τάση να γυρίζουν προς τα έξω στο τελέιωμά τους και κάποια μπορεί να φέρουν και κέρατα. Ο κορμός είναι φαρδύς και μακρύς, τα άκρα είναι λεπτά, υψηλά με μυικές μάζες στο ανώτερο τμήμα τους όχι πολύ αναπτυγμένες. O μαστός είναι καλά τοποθετημένος, αρμονικός και πολύ ανεπτυγμένος. Η ουρά είναι πολύ πλατιά. Η ουρά είναι πολύ πλατιά. Το κεφάλι, τα άκρα κάτω από τον καρπό και τον ταρσό και το μπροστινό μέρος του τραχήλου δεν φέρουν εριοκάλυψη, το υπόλοιπο σώμα φέρει εριοκάλυψη χρώματος λευκού αλλά δεν λείπουν και σε κάποια ζώα οι τριχρωμίες.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Ο κορμός είναι φαρδύς και μακρύς, τα άκρα είναι λεπτά.
 • Η ουρά είναι πολύ πλατιά.
 • Το κεφάλι, τα άκρα κάτω από τον καρπό και τον ταρσό και το μπροστινό μέρος του τραχήλου δεν φέρουν εριοκάλυψη.


Αποδόσεις

Το σωματικό βάρος των κριαριών ανέρχεται σε 80-100 κιλά, των προβατίνων σε 60-70 κιλά. Ο δείκτης πολυδυμίας είναι 1,6%. Ο Μ.Ο. γαλακτοπαραγωγής σε 210 ημέρες αρμεγής κυμαίνεται στα 500 lt με μέση λιποπεριεκτικότητα 6,7% και πρωτεΐνη 5,3%.
Τα αποδιδόμενα σφάγια είναι καλής ποιότητας και φέρουν λίγο λίπος.
 

 • Βάρος κριαριών: 80-100 κιλά
 • Βάρος προβατίνων: 60-70 κιλά
 • Δείκτης πολυδυμίας είναι 1,6%
 • Μέσος όρος γαλακτοπαραγωγής σε 210 ημέρες αρμεγής: 500 lt
 • Μέση λιποπεριεκτικότητα 6,7% και πρωτεΐνη 5,3%